პროექტის მთავარი იდეა: შოკოლადი, როგორც ერთ-ერთი კალორიული, სასიამოვნო
და ნუგბარი ტკბილეული.
პროექტის აქტუალობა: შოკოლადის სახეების, წარმოების ტექნოლოგიის შესწავლა;
პროექტის მიზნები: გავაცნო მოსწავლეებს შოკოლადის ისტორია, შემადგენლობა,
სახეობები, ზემოქმედება ადამიანის ორგანიზმზე, გავაცნო კაკაოს ხე, მისი გავრცელება,
ექსპერიმენტის საშუალებით გავარკვიო შოკოლადში შაქრის, კაკაოს და ცხიმის რაოდენობრივი შემადგენლობა.
მონაწილეთა ასაკი: XI კლასი
ადევბი/ხანგრძლივობა 2 თვე
შედეგები:
შევაგროვებთ გამოკითხვის შედეგებს, უყვართ თუ არა შოკოლადი, გვექნება ექსპერიმენტის
ვიდეო მასალა და სტენდი, რომელიც ასახავს ექსკურსიის მასალებს „ბარამბოში“
პროექტისათვის
საჭირო ძირითადი რესურსები: შოკოლადი და საჭირო რეაქტივები და ქი-
მიური ჭურჭელი ექსპერიმენტის ჩასატარებლად, ვიდეოკამერა, ფოტოაპარატი, მასალა სტენდის დასამზადებლად, მოსწავლეთა
გამოკითხვისათვის კითხვარები.
ხის, მარცვლების
შესახებ, შოკოლადის დამზადების ისტორიის და
ევროპაში გავრცელებაზე, შოკოლადის ზემოქმედება ადამიანის ორგანიზმზე, ექსპერიმენტის ჩატარება
შოკოლად-
ში კაკაოს, ცხიმის
და ნახშირწყლების განსაზღვრისათვის, მოსწავლეთა
გამოკითხვის მასალების შეგროვება, ექსკუ სია „ბარამბოში“, ექსკურსიის მასალებით
სტენდის გაკეთება.
ჯგუფებთან /ეროვნულ გეგმასთან სასწავლო გეგმასთან კავშირი კავშირი ბიოლოგიასთან, ისტორიასთან, ქიმ.XI ცხიმები
ქიმ.XI ნახშირწყლები.
No comments:
Post a Comment